Daruieste 2 % fara sa te coste !


Ce inseamna 2%?
  Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
  Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dvs.!
De ce este bine sa folositi aceasta prevedere?
        Nu va costa nimic!
        Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dvs.!
        Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
        Va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
        Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!
Ce nu este prevederea 2%?
  Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie!
  Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata. Mai multe informatii despre rolul prevederii 2% gasiti aici.
  Directionarea a 2% nu este o metoda legala de frauda fiscala! Nu aveti dreptul sa cereti nici un fel de beneficii financiare sau de alta natura organizatiei catre care ati directionat 2%.
  Pe baza eficientei si transparentei ei insa puteti decide daca anul viitor va mai beneficia de prevederea 2% din partea dvs.!
De ce noi?
  Pentru ca ne pasa de cei in suferinta, pentru ca dorim sa fie primiti in scoli normale, pentru ca dorim sa poata merge pe strada fara sa fie priviti cu mila, pentru ca dorim sa le redam zambetul si speranta.
Impreuna cu dumneavoastra si prietenii dumneavoastra vom reusi !
Ce trebuie sa faceti?
Pasul 1 .Dupa ce v-ati decis sa directionati 2% din impozitul datorat catre noi, descarcati cele doua documente: declaratia 200 si declaratia 230
Si nu uitati:
   ²  Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
   ²  Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
Pasul 2.Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:
   a)   daca aveti venituri din salarii:
              • completati Declaratia 230 (punctele A si B)
              Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
    b)  daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
              • completati Declaratia 200 (punctul III)
              Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
              Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2% sau puteti descarca toate formularele completate cu datele de identificare ale asociatiei noastre, din zona de daownlad situata in josul acestei pagini
Va rugam sa completati cu atentie toate datele. Asta-i tot!
Pasul 3. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. In situatia in care timpul nu va permite, ne puteti chema si o vom prelua noi spre a fi depusa la administratia financiara.
Nu uitati: termenul limita este 15 mai 2009!
Pasul 4. Acordati-va o recompensa! V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.
Descarcati Declaratia 200
Descarcati Declaratia 230